Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 10 Μαΐου 2013
από τον Bavouras

To Επιμελητήριο Τρικάλων σας ενημερώνει

ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
100% επιδοτούμενη απασχόληση ανέργων σε επιχειρήσεις με τη μορφή πρακτικής άσκησης
Στις σημερινές, αντίξοες για την επιχειρηματική ανάπτυξη συνθήκες, το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους 18-29 ετών» δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ιδιωτική ελληνική επιχείρηση (εκτός των επιχειρήσεων του Τουριστικού κλάδου) να επωφεληθεί από στελέχη που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 5 μήνες χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλίσει σε 35.000 ανέργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΙΕΚ, ΑΕΙ και ΤΕΙ, τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης τους στην αγορά εργασίας. Προβλέπονται 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης από παρόχους κατάρτισης και 5 μήνες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις.
Τα οφέλη της επιχείρησης:
Άμεση κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της επιχείρησης από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 18-29 ετών, οι οποίοι για 5 μήνες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα κόστος,
Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος για όλη την διάρκεια της πρακτικής άσκησης,
Απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών ενός έτους, για τους ωφελούμενος που η επιχείρηση θελήσει να προσλάβει μετά το τέλος της πρακτικής.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα
Αν διαθέτει από 0 έως 4 εργαζόμενους με μισθωτή σχέση εργασίας (ΙΚΑ), μπορεί να υποδεχθεί για πρακτική άσκηση 1 άτομο,
Αν διαθέτει από 5 εργαζομένους και άνω με μισθωτή σχέση εργασίας (ΙΚΑ), μπορεί να υποδεχτεί για πρακτική άσκηση μέχρι το 30% του εργατικού της δυναμικού
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο http://www.voucher.gov.gr ή να καλέσουν στο  800 114 4444
Τουρισμός: πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση 10.000 ανέργων ηλικίας έως 29 ετών σε τουριστικές επιχειρήσεις ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία.
Το εν λόγω πρόγραμμα, που έχει πεντάμηνη διάρκεια, θα περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 500 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις κλάδων του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες γιότινγκ, εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.ά.). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης επιχορήγησης με επιταγές κατάρτισης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν ένα εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση και ένα επίδομα για την πρακτική άσκηση, το οποίο θα είναι υψηλότερο για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά έως και το τέλος του μήνα. Η αξιολόγηση θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά με βάση συγκεκριμένη μοριοδότηση. Εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος με την κατάρτιση και την άσκηση των νέων στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ενδιαφέρον εταιρειών της Τυνησίας για επιχειρηματικές συνεργασίες
Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τύνιδα ανακοινώνει το ενδιαφέρον τυνησιακών εταιρειών για εισαγωγή από την Ελλάδα πλαστικού, αλουμινίου, χάλυβα, μαρμάρου, χαρτιού Α4, παιχνιδιών. Πληρ: www.agora.mfa.gr/tn114
Παρ, 10/05/2013

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 1:54 μ.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "To Επιμελητήριο Τρικάλων σας ενημερώνει"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ