Headlines

Έρχονται απολύσεις πολλών δημοσίων υπαλλήλων

Posted by Bavouras | Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 | Posted in

Διαρροές αξιωματούχων των Βρυξελών προετοιμάζουν το έδαφος για τις επικείμενες απολύσεις πολλών δημοσίων υπαλλήλων τους προσεχείς μήνες.
Το ΔΝΤ έσπευσε επίσης την ίδια χρονική στιγμή διά δηλώσεων αξιωματούχων να ενισχύσει αυτές τις πληροφορίες και θεωρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων εάν δεν υπάρξει αποτελεσματικότητα στους φόρους.
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις επίμαχες διαρροές σήμανε συναγερμό και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις για την σκοπημότητα αυτών  των δηλώσεων, χωρίς ωστόσο να πετύχει την διάψευσή τους.
Συγκεκριμένα  ο κ. Βίζερ «ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης», χαρακτήρισε σήμερα με δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταρτίσουν οργανογράμματα ανά υπουργείο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, δηλαδή να τεθούν οι στόχοι για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα.

Αφρικανός ο νέος διάδοχοςτου Πάπα

Posted by Bavouras | | Posted in ,

Ο Γκανέζος Καρδινάλιος Πέτρος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Πάπα
Επαληθεύοντας την προφητεία του Άγιου Μαλαχία για τον τελευταίο Πάπα που θα ονομάζεται Πέτρος και θα είναι Αφρικανός
 Η προφητεία του Αγίου Μαλαχία, προβλέπει ότι ο νέος και ο τελευταίος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας «Θα ονομάζεται Πέτρος ο Ρωμαίος και μέσα από πολλές θλίψεις θα καθοδηγεί το ποίμνιό του. Και όταν όλα αυτά θα τελειώσουν, η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει το λαό του»
 Σύμφωνα με μελετητές του Αγίου Μαλαχία όλες οι μέχρι τώρα προφητείες του  έχουν επαληθευτεί κατά γράμμα.

"Λούφα και Παραλλαγή" ο Πρωθυπουργός Αν.Σαμαράς

Posted by Bavouras | | Posted in

 "Λουφαδόρος"  ο Σαμαράς πλήρωσε για την απαλλαγή του
από το στρατό (23 μήνες). Τάδε έφη σημερα στη βουλή μετά την απόφαση να αποσυρθεί η τροπολογία για το γένος στο στράτευμα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε πως οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενώ τους κατηγόρησε πως δεν έκαναν στρατιωτική θητεία και τους αποκάλεσε λουφαδόρους.

Η Υγεία στην Εντατική

Posted by Bavouras | | Posted in ,




Έρχονται σκληρές περικοπές στο ΕΟΠΥ
Κόβονται εξετάσεις φάρμακα και επίδομα τοκετού. Η Υγεία στην Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην εντατική και έρχεται σε μια ώρα που η ανεργία αγγίζει το 27% και η φτωχοποίηση μεγάλων κατηγοριών εργαζομένων που βιώνει η χώρα έχει κτυπήσει από καιρό Κόκκινο και έκτακτο Συναγερμό

Οι σφαίρες των φυλακών Τρικάλων έγραφαν το όνομά τους

Posted by Bavouras | | Posted in , ,

 Καταδίκη για τους κρατούμενους με τις σφαίρες από την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης του Βλαστού
Καταδίκη για τους κρατούμενους με τις σφαίρες από την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης του Βλαστού
Ένοχοι οι δυο και αθώος ο ένας από τους τρεις αλλοδαπούς έγκλειστους των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες καθώς βρέθηκαν μέσα στο κελί τους κάλυκες και σφαίρες από την πρόσφατη επιχείρηση απόδρασης του Παν. Βλαστού με ελικόπτερο.
Οι τρεις αλλοδαποί είχαν οδηγηθεί χθες στα Δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την κατηγορία κατοχής πυρομαχικών μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Ωστόσο είχαν ζητήσει και πήραν αναβολή για σήμερα οπότε και δικάστηκαν.
Ο ένας από τους τρεις κρίθηκε αθώος ενώ οι άλλοι δυο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 ετών ο καθένας εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα..
Ένα από τα ευτράπελα της δίκης ήταν όταν ο ένας από τους τρεις ανέφερε ότι πήρε τους κάλυκες για να …σφυρίζει και να περνά την ώρα του στο κελί!

trikaladay.gr

Λυόμενη αίθουσα σε σχολείο των Τρικάλων

Posted by Bavouras | | Posted in , ,

 Μια λυόμενη αίθουσα διδασκαλίας τοποθετήθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο του συνοικισμού Κηπάκι, στα Τρίκαλα του οικισμού Ρομά.
Η εγκατάσταση της προκατασκευασμένης αίθουσας έγινε με την φροντίδα συνεργείων του Δήμου Τρικκαίων, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα στέγασης των μαθητών Ρομά που διαμένουν στον οικισμό της περιοχής, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον Δήμο. Η αίθουσα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Θεόδωρου Σπανού, θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες για να δεχτεί τους μαθητές της σχολικής μονάδας.
πηγη: ερτ

Ο Κομμουνισμός στην επικαιρότητα

Posted by Bavouras | | Posted in

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ο Κομμουνισμός στην επικαιρότητα ως κίνηση που αναιρεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων», διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων με ομιλητή τον Πανεπιστημιακό Γιώργο Ρούση.
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί σημερα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου Τρικάλων.
Βιογραφία
Ο Γιώργος Ρούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Μαριλίζ Βέλλα και πατέρας δυο αγοριών, Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές Ναυτικού και Αεροπορικού δίκαιου,. Από το ίδιο πανεπιστήμιο ανακηρύχτηκε διδάκτορας με την πιο υψηλή διάκριση. Τις σπουδές του συμπλήρωσε αργότερα στο Παρίσι στοΔιεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (IIAP). Μετά την πτώση της χούντας, και αφού προηγουμένως για ένα χρόνο εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Μπένα-Κνουν του Αλγερίου, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έκανε διάφορες δουλειές, μέχρι να εκλεγεί το 1980 επιστημονικός συνεργάτης στοΠάντειο. Από τότε εργάζεται συνεχώς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε διάφορες βαθμίδες του διδακτικού προσωπικού και τα τελευταία είκοσι χρόνια ως καθηγητής. Τα ερευνητικά, συγγραφικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στο γενικότερο πεδίο της πολιτικής θεωρίας με έμφαση τη Θεωρία του Κράτους και τη χειραφέτηση, τα οποία αντιμετωπίζει από μαρξιστική σκοπιά.
Στα μαθητικά του χρόνια ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη Αμέσως μετά την επιβολή της Χούντας, οργανώθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα και μέσα από τις γραμμές των Αντιδικτατορικών Επιτροπών, του Πατριωτικού Μετώπουτης ΚΝΕ και του ΚΚΕ αγωνίστηκε κατά του δικτατορικού καθεστώτος. To 1972, με άλλους 4 συντρόφους έκανε στιςΒρυξέλλες έντεκα μέρες απεργία πείνας για συλλήψεις της Χούντας. Για τη δράση του αυτή καταδικάστηκε απόστρατοδικείο ερήμην σε 4 χρόνια φυλακή και υποχρεώθηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο.
Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών συμμετείχε ενεργά στο κίνημα του Μάη του 1968 μέσα από τον βελγικό φοιτητικό κύκλο του Ελεύθερου Στοχασμού (Libre examen). Ταυτόχρονα, είχε συνδεθεί με τις οργανώσεις των Ελλήνων μεταναστών του Βελγίου και υπήρξε για μεγάλο διάστημα μέλος του ΔΣ και γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών.
Από το 1968 μέχρι το 1989, οπότε και διαφώνησε με τη ίδρυση του Συνασπισμού, ήταν μέλος του ΚΚΕ, και για χρόνια δάσκαλος και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ). Στη συνέχεια, και για ένα μικρό διάστημα ήταν μέλος του ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα), του οποίου και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, όπως επίσης και της εφημερίδας του Πριν. Στη συνέχεια δραστηριοποιείται ως ανένταχτος κομμουνιστής.
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης 1η Του Μάρτη, η οποία τάχθηκε κατά της παράδοσης του Οτσαλάν και των βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία, την οποία και επισκέφτηκε εκείνη την περίοδο. Επίσης έλαβε μέρος στην κινητοποίηση της Γένοβας.
Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες (κυρίως σε Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστη, Πριν). Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Βιβλία του

    Συμμετοχή των εργαζόμενων πεδίο ταξικής πάλης ή ταξικής συνεργασίας;, Σύγχρονη Εποχή
    Εισαγωγή στη θεωρία της δημόσιας διοίκησης, Gutenberg
    Ο Λένιν και η γραφειοκρατία, Σύγχρονη Εποχή
    Σοσιαλισμός και Περεστρόικα, Σύγχρονη Εποχή
    Ασιατικός τρόπος παραγωγής και σοσιαλισμός, Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών Σύγχρονη Εποχή
    Κομμουνισμός: Τέλος ή η αρχή της ιστορίας;, Στάχυ
    Το κράτος από τον Μακιαβέλι στον Βέμπερ, Γκοβόστης
    Ο λόγος στην ουτοπία, Γκοβόστης
    Αρχαία Δημοκρατία, για πάντα νέα, Γκοβόστης
    Out, Γκοβόστης
    Σύγχρονη Επαναστατική Διανόηση, Γκοβόστης
    Ο Μαρξ γεννήθηκε νωρίς, Γκοβόστης
    Ιμπεριαλισμός: Αντιθέσεις και Αντιστάσεις, ΚΨΜ (συμμετοχή)
    Καρλ Μαρξ, Για το εβραϊκό ζήτημα, επιμέλεια επανέκδοσης: Γιώργος Ρούσης, Γκοβόστης
    Μαρξ-Μπακούνιν για το σοσιαλιστικό κράτος, Γκοβόστης
    Από την κρίση στην επανάσταση, Γκοβόστης

«…θα πάρει τα τέτοια μου».. Τάδε έφη: Ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης

Posted by Bavouras | | Posted in

Ήταν μια άτυχη στιγμή έσπευσε να δηλώσει ο γραμματέας της τοπικής ΔΗΜΑΡ Κώστας Παππάς για την φράση «…θα πάρει τα τέτοια μου» που εκστόμισε εκνευρισμένος ο τοπικός βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κυρίτσης σε σύσκεψη της ΔΕΚΑ.

Mια άτυχη στιγμή «Εμείς δεν μιλάμε έτσι. Ούτε η ποιότητά μας το επιτρέπει, ούτε το ήθος με το οποίο πορεύεται τόσα χρόνια ο πρόεδρός μας Φώτης Κουβέλης. Ήταν προφανώς μια άτυχη στιγμή», είπε ο Παππάς στη Ρ.Λέσχη κλείνοντας το θέμα.
Πηγή:http://www.e-enimerosi.gr/

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | | Posted in



 Επίσκεψη στα Τρίκαλα και την Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία "Τρίκκη", πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας και Κώστας Σκιαδάς αντίστοιχα.
Τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Τρικάλων, είχαν μία πλήρη ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Κώστα Βράντζα, σχετικά με την συνεταιριστική προσπάθεια των Ενώσεων Τρικάλων και Καρδίτσας στην υποστήριξη του εργοστασίου γάλακτος, ενώ συζήτησαν γενικότερα ζητήματα του συνεταιριστικού κινήματος. Από τον οικονομικό Διευθυντή του εργοστασίου "Τρίκκη", Γιάννη Πολύζο, τα στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ ενημερώθηκαν για την πορεία, τα οικονομικά στοιχεία αλά και τα παραγόμενα προϊόντα της επιχείρησης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Κραμίχας επισήμανε την "ανάγκη συσπείρωσης των κτηνοτρόφων γύρω από τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες", προβλέποντας σύντομα την "αναδιάρθρωση της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, με εμφανή τον κίνδυνο για τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων". "Πιστεύουμε ότι ήρθε ξανά η ώρα των Συνεταιρισμών, σε μια ξεκάθαρη επιχειρηματική βάση. Διαφορετικά, οδεύουμε σε καλιγοποίηση των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων", πρόσθεσε εμφαντικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το μακελειό της Ασφάλτου στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


 «Σε είκοσι χρόνια κάθειρξη»   καταδικάστηκε ο οδηγός της νταλίκας που σκότωσε επτά άτομα, χωρίς ωστόσο να δώσει  ικανοποίηση τους συγγενείς των θυμάτων μιας δίκαιης τιμωρίας, αφού αμέσως μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Το πολύνεκρο τροχαίο είχε γίνει το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου 2010 στο 39 χλμ. της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, και είχε συγκλονίσει την κοινωνία των Τρικάλων μετά την είδηση της σύγκρουσης ενός φορτηγού και δύο ΙΧΕ.
 Τα  θύματα εκείνης της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ένας 39χρονος πατέρας και τα δυο του βρέφη ηλικίας 1 και 4,5 ετών από την Φαρκαδόνα, μια 21 ετών συγγενής των τριών πρώτων θυμάτων καθώς και τρία ακόμη άτομα ηλικίας 24, 26 και 40χρονων αντίστοιχα. Είχαν τραυματιστεί Επίσης και ακόμη δύο άτομα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από πολύ καιρό σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων και μετά από πάροδο δύο αναβολών.
Εκτός από τον οδηγό, καταδικάστηκαν και ο ξάδερφός του σε 30 μηνών φυλάκιση αλλά και ο άλλος άνδρας αλβανικής υπηκοότητας σε 16 μηνών, οι οποίοι συνεπέβαιναν στο φορτηγό κατά την ώρα του δυστυχήματος και συμφώνησαν να μην δηλωθεί ο πραγματικός οδηγός αλλά να φορτωθεί το τροχαίο ο τελευταίος.
Η ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της δίκης ήταν συνεχώς τεταμένη μέσα στη δικαστική αίθουσα και άνδρες της Ασφάλειας επέτρεπαν την είσοδο μόνο σ΄όσους είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση ενώ γύρω από το κτίριο είχε αναπτυχθεί δύναμη της ΟΠΚΕ από τον φόβο επεισοδίων.
Παρ' όλη, την αστυνομική επιτήρηση και τα μέτρα ασφαλείας όμως μετά το πέρας της δίκης, οι καταδικασθέντες φυγαδεύτηκαν σχεδόν κυνηγημένοι προκειμένου να γλυτώσουν το λυντσάρισμα από τους εξοργισμένους συγγενείς των τραγικών θυμάτων.

Γιώργος Αποστολάκης, ο Δικαστής από τα Τρίκαλα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Posted by Bavouras | | Posted in , ,

Από ένα χωριό στα Φάρσαλα κατάγεται ο Πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Αποστολάκης.
που έριξε ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο, κατοικεί όμως μόνιμα με την οικογένειά του από πολλά χρόνια στα Τρίκαλα και είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για την πλούσια πολιτιστική  δράση και τη συγγραφική  εργασία του.
Στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σκιαγράφησε το προφίλ του Προέδρου του Δικαστηρίου ο οποίος στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.
Ο κ. Γιώργος Αποστολάκης, 58 ετών, Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα γράψει ιστορία. Και αυτό έγινε με την επιβολή της ποινής των ισοβίων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Μια απόφαση πρωτοφανής στα χρονικά για υπόθεση υπεξαίρεσης από δημόσιο άρχοντα.
Ο κ. Αποστολάκης συγκλόνισε το ακροατήριο περιγράφοντας το σκεπτικό της απόφασης αλλά και με τον μίνι - διάλογο με τον εμβρόντητο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής.
Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".
Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".
Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρόεδρος εφετών κλήθηκε να φέρει σε πέρας τη μεγαλύτερη δίκη των νεότερων χρόνων της Θεσσαλονίκης και από την πρώτη στιγμή εμφάνισε ένα διαφορετικό στιλ από αυτό που είθισται να συναντά κανείς στα δικαστήρια.
Δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί την αργκό. Η λέξη «μπάχαλο» για τα οικονομικά του δήμου θα μείνει στην ιστορία της δίκης και δεν δίσταζε να συγκρούεται με συνηγόρους υπεράσπισης, ειδικά όταν αμφισβητούσαν την αντικειμενικότητά του.
Ο Γιώργος Αποστολάκης έφτασε κάποιες φορές στο σημείο να λέει ανέκδοτα, για να χαλαρώσει τη διαδικασία, χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα σχόλια.
Ο 58χρονος δικαστής, σύμφωνα με συναδέλφους του λειτουργεί με μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του λόγω και την άρτιας νομικής κατάρτισής του.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο δικαστης με καταγωγή από ένα χωριό έξω από τα Φάρσαλα θεωρείται ότι οδεύει προς τον Άρειο Πάγο.
«Έχει άποψη για τα πάντα και η άνεσή του δικαιολογείται από την ασφάλεια που αισθάνεται, όταν δικάζει», υποστήριξε νομικός μιλώντας στη «ΜτΚ». Ο κ. Αποστολάκης δεν σταματά να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και δεν είναι τυχαίο πως έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, συνδέοντας νομική και εκκλησία. Ενδεικτικά είναι τα βιβλία του «Ευρετήρια Εκκλησιαστικού Δικαίου», «Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια» και «Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων».
Στη συγκεκριμένη δίκη της υπεξαίρεσης αναζητούσε κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Έδειξε λένε από την πρώτη στιγμή ότι αντιλαμβανόταν πλήρως τη σημασία που είχε η συγκεκριμένη δίκη για τη Θεσσαλονίκη.
Δεν ήταν τυχαία η φράση του ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει υπεξαίρεση μεγαλύτερη των 21 εκατ. ευρώ», εννοώντας τον αντίκτυπο της απόφασης στον κόσμο της πόλης. Δίπλα του είχε επίσης δυο νομικά άρτιους δικαστές τους εφέτες Ολυμπία Κωτσίδου και Χρήστο Δημητριάδη.

Η έρευνα στο χώρο των Φυλακών Τρικάλων συνεχίζεται

Posted by Bavouras | | Posted in , ,

Οι τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων καλούνται να απολογηθούν σήμερα, μετά την προθεσμία που ζήτησαν χθες, στην αρμόδια Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σφαίρες που βρέθηκαν στα κελιά τους ήταν από αυτές που βρίσκονταν μέσα στον σάκο που πέταξαν οι συνεργοί του Βλαστού από το ελικόπτερο, κατά τη προσπάθεια απόδρασης από τις Φυλακές.
Στο μεταξύ, οι  δύο συνεργοί του Βλαστού, ο Έλληνας δηλαδή και ο Αλβανός, που επέβαιναν στο ελικόπτερο ζήτησαν νέα προθεσμία να απολογηθούν αύριο.
Πηγή ΕΡΤ

Τα Τρίκαλα Πρώτευσαν και πάλι: Δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


Στην 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" για τρεις Τρικαλινούς μαθητές. Με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο επέστρεψε από την Αθήνα η μαθητική ομάδα των Τρικάλων, που πήρε μέρος στην 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης".
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, με διακρίσεις και στο παρελθόν, κατέκτησε και φέτος το πρώτο χρυσό μετάλλιο με βαθμό “άριστα 20”, που ήταν και ο μοναδικός στον θεσμό. “Η επιτυχία μου αυτή με έκανε να αισθανθώ τεράστια χαρά και ικανοποίηση, αφού ήταν κάτι που απαιτούσε διάβασμα και αφοσίωση” δήλωσε ο νεαρός μαθητής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Θα προσπαθήσει, όπως λέει, μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει μία καλή πορεία ανάλογη με αυτή των προηγούμενων χρόνων και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση την τελευταία χρονιά που συμμετέχει στους μαθηματικούς διαγωνισμούς (αφού από του χρόνου δεν θα είναι πια μαθητής λυκείου). Όσο για τη συνέχεια; Θα ήθελε – τονίζει - να σπουδάσει μαθηματικά και να ασχοληθεί με την έρευνα. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων Κωνσταντίνος Τσίνας, ο οποίος είχε διακριθεί και στην περσινή μαθηματική Ολυμπιάδα, στην Αργεντινή, εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. “Η επιτυχία μου αυτή αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για μένα, διότι από μικρός αγαπούσα τα μαθηματικά” λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κι εξηγεί πως θα ήθελε να σπουδάσει και να εμβαθύνει σε αυτή την επιστήμη, στο μέλλον.
Έχει, μάλιστα, αποφασίσει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα φοιτήσει στο τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα ασχοληθεί, όπως τονίζει, με τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο εξωτερικό και σκέφτεται να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.
Η Νικολέτα Αναγνώστου, μαθήτρια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο κι, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν για αυτήν απλώς μια επιβράβευση των κόπων της και των προσπαθειών που κατέβαλε και καταβάλλει καθημερινά γύρω από τον τομέα των διαγωνιστικών μαθηματικών. Είναι, επίσης, μια σημαντική ενθάρρυνση για να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά της, γνωρίζοντας ότι, εκτός από επιτυχίες, ο συγκεκριμένος χώρος έχει και αποτυχίες, που μπορεί να απογοητεύουν, όμως κι αυτές με τη σειρά τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες.
Και οι τρεις μαθητές δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν την οικογένεια και τους καθηγητές τους για τη στήριξη, αλλά και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Οι διακρίσεις των Τρικαλινών μαθητών στα μαθηματικά είναι πολλές – και τα προηγούμενα χρόνια – κι όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης, “οι τόσο μεγάλες επιτυχίες προϋποθέτουν συνεργασία, εργατικότητα, επιμονή και - βέβαια - την ανάλογη μαθηματική – γνωστική κατάρτιση”.
Πηγή: ΑΠΕ

Συμπτώματα… λύσσας στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


Συμπτώματα… λύσσας παρουσίασε μια 40χρονη από τον πρώην δήμο Παλαικάστρου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Όπως έγινε γνωστό, στο χωριό βρέθηκε μια νεκρή γάτα, η οποία έφερε τον ιό όμως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν την είχε δαγκώσει ή όχι.
Αναμένονται τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών ερευνών και σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία. 
Πηγή: ΕΡΤ

Κενή από σήμερα 28 Φεβρουαρίου, η Έδρα του Πάπα της Ρώμης

Posted by Bavouras | | Posted in ,

Η Παποσύνη θα είναι ακέφαλη έως την ανάδειξη του διαδόχου στο Κονκλάβιο του 2013. Ο παραιτηθείς Πάπας κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτσινγκερ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Μαρκτλ αμ Ιν, στη Βαυαρία της Γερμανίας. Όταν έκλεισε τα 14 έγινε, όπως του επέβαλλε ο νόμος, υποχρεωτικά μέλος της χιτλερικής νεολαίας. Από την αρχή, όμως, δεν πήγαινε στις συναντήσεις και έκανε αίτηση για να παραιτηθεί από μέλος. Το 1943, σε ηλικία 16 ετών, υποχρεώθηκε από το Τρίτο Ράιχ να υπηρετήσει με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στα αντιαεροπορικά πυροβόλα για την υπεράσπιση ενός εργοστασίου της BMW, έξω από το Μόναχο. Έκανε τη βασική εκπαίδευση και στάλθηκε στην Ουγγαρία, από όπου το 1944, ρισκάροντας τη θανατική ποινή, κατάφερε να διαφύγει.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος δήλωσε πρόσφατα μετά την παραίτησή του ότι: «αντιλαμβάνεται πλήρως τη βαρύτητα αυτής της κίνησης». Εξήγησε μάλιστα ότι παραιτείται επειδή δεν έχει πλέον «τις απαραίτητες δυνάμεις» για να συνεχίσει τα καθήκοντά του λόγω ηλικίας. Στον σύγχρονο κόσμο «χρειάζεται δύναμη στον νου και στο σώμα, δύναμη η οποία κατά τους λίγους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί σε τέτοιον βαθμό που θα πρέπει να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί», ανέφερε ο Ποντίφικας.

Το Βατικανό, πάντως, διαβεβαιώνει ότι η περίοδος μέχρι την ανάδειξη του νέου Ποντίφικα «θα είναι όσο το δυνατό συντομότερη».

Η Αγία Μονή η συνοικία του Δημήτρη Μητροπάνου

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


Η συνοικία που γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνου, η Αγία Μονή ανασυστήνει και πάλι τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αγίας Μονής, ο οποίος είχε μείνει τα τελευταία χρόνια τελείως αδρανής.
Σκοπός της, η προβολή της πολιτιστικής παρουσίας, αυτής της ιδιαίτερης συνοικίας των Τρικάλων η οποία κατά την διάρκεια των χρόνων έχει να επιδείξει πλούσια συμμετοχή τόσο στους κοινωνικούς αγώνες της Ελλάδας όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης των Τρικάλων.
Με αποκορύφωμα τη μεγάλη κοινωνική συμβολή στην Αντίσταση 1941-1944, των πολιτιστικών δρώμενων με  θέματα από τα τοπικά παραδοσιακά έθιμα και τις εορταστικές εκδηλώσεις αυτής της βλάχικης συνοικίας των Τρικάλων.
 Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση και εγγραφή νέων μελών και θα πραγματοποιηθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου και νέου Διοικητικού συμβουλίου το οποίο καθ δώσει προτεραιότητα στη αξιοποίηση της δωρεάς της Σοφίας Μπούμπας, η οποία  δώρισε πριν από μερικά χρόνια στον δήμο Τρικκαίων το σπίτι της προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί το Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας

Oι ήρωες των φυλακών Τρικάλων

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


Οι τέσσερις από τους φρουρούς των φυλακών Τρικάλων, οι ήρωες των Τρικάλων όπως τους αποκάλεσε o υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής κατά την επιχείρηση απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.
Εκείνο που δεν μπορούν ακόμη να ξεχάσουν είναι η στιγμή κατά την οποία ο Αλβανός - δράστης  κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου ήταν έτοιμος να πυροβολήσει τον οδηγό του ελικοπτέρου όταν κατάλαβε ότι κάθε προσπάθεια διαφυγής τους ήταν πλέον αδύνατη.
Η αγριότητα επίσης των δραστών οι οποίοι φάνηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Ο καταιγισμός των βολών ήταν τόσο πυκνός που ακόμη αναρωτιούνται ότι στη τελική αίσια έκβαση της όλης επιχείρησης με τις ελάχιστες απώλειες σίγουρα τη χρωστούν και σε κάποιο τοπικό Άγιο.

Πλήρωσαν το νερό χρυσάφι

Posted by Bavouras | | Posted in


Δεκάδες δημότες στην Αγριά Βόλου πλήρωσαν το νερό χρυσάφι
Απέστειλαν εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας με αναλυτικά στοιχεία για αδικαιολόγητη υπερχρέωση από τη ΔΕΥΑΜΒ
Πηγή:Ταχυδρόμος

Η Θεσσαλία «κατέκτησε» το Βελιγράδι

Posted by Bavouras | | Posted in ,


Στη Διεθνή Έκθεση «International Fair of Tourism» που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως της 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Βελιγράδι συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, διέθεσε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Από Ολυμπιονίκης, ισοβίτης

Posted by Bavouras | | Posted in ,

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γ.γ. του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια -και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος- από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό Δήμο.

Το Δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".
Πηγη:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

«Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών» στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων

Posted by Bavouras | | Posted in ,



Ένα καινούργιο πρόγραμμα για παιδιά θα αρχίσει να πραγματοποιείται στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από σήμερα Πέμπτη 28-2-2013 και ώρα 5-7μ.μ. και για κάθε Πέμπτη για τους επόμενους δύο μήνες. Προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 5 - 8 ετών σ' ένα φανταστικό ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, εικαστικά κ.α.

Η παιδαγωγική αξία του παραμυθιού είναι αναγνωρισμένη διεθνώς. Θεωρείται ένα λογοτεχνικό είδος που είναι απαραίτητο παιδαγωγικά στην πρώτη άλογη ηλικία του ανθρώπου. Ωστόσο, το παραμύθι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διδασκαλίας και σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί βοηθάει το παιδί στην αυτογνωσία και ανάπτυξη της προσωπικότητας ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ψυχαγωγικά ακόμα κι όταν αυτό έχει περάσει στην έλλογη φάση της ζωής του.

Τα παραμύθια παίζουν σημαντικό ρόλο στον ψυχισμό των παιδιών και στην καλλιέργεια τους γιατί εμπεριέχουν στοιχεία του χαρακτήρα με τα οποία το παιδί ταυτίζεται και μέσα από τα οποία εκφράζεται και διαχειρίζεται ασυνείδητα κομμάτια του ψυχισμού του. Η πλοκή, οι χαρακτήρες αλλά και η έκβαση του παραμυθιού προσφέρουν πλούσιο υλικό για το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Αφηγήτρια και εμψυχώτρια του προγράμματος θα είναι η κα Γκούμα Ευαγγελία, νηπιαγωγός. Η κα Γκούμα είναι νηπιαγωγός ενώ εδώ και 25 χρόνια υπηρετεί στο 2ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων. Ασχολείται με την καταγραφή και τη συλλογή παραμυθιών από το 1987, ενώ από το 1993 αφηγείται παραμύθια. Εκτός από την αυτοεπιμόρφωση έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία (διδακτικές μαθημάτων καινοτόμων προγραμμάτων, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.α.). Προσφέρει εθελοντική εργασία σε κατασκηνώσεις ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών εφαρμόζοντας προγράμματα αφήγησης παραμυθιού, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών.
Ημερομηνία:
28/02/2013 17:00 - 19:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Δε «μασάει» ο Μιχάλης Ταμήλος

Posted by Bavouras | | Posted in , ,


Η υπόθεση των ασφαλιστικών εισφορών έχει την αφετηρία της απο το 2010. Πρόκειται για δεδουλευμένα 37 εραζομένων σε δημοτική επιχείρηση ΔΕΚΤΕΤ του Δήμου Τρικκαίων από ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του. Η εξέλιξη και η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας ήταν αναμενόμενη  σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του Βουλευτή Τρικάλων  και σύμφωνα με παλιότερη δήλωσή του, όταν η Βουλή ψήφισε την άρση της ασυλίας είχε δηλώσει: «επιτέλους θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη θλιβερή υπόθεση».

Χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία στο δήμο Φαρκαδόνας από τον Δεκέμβριο

Posted by Bavouras | | Posted in , , ,

Σε διάλυση ο Δήμος Φαρκαδόνας

Από τον Δεκέμβριο τα παιδιά στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας κάνουν μάθημα κάτω από συνθήκες ακραίων φαινομένων, παγετού, τσουχτερού κρύου και ορισμένες μέρες σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Κοντά στις φυλακές Τρικάλων

Posted by Bavouras | Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 | Posted in ,




Μικρής διάρκειας χαλάζι στα Τρίκαλα


Μικρή χαλαζόπτωση από το… πουθενά, έπεσε σήμερα το απόγευμα στη περιοχή των Τρικάλων γύρω από τις φυλακές όπου κρατείται  ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Το χαλάζι είχε το μέγεθος του μικρού φασολιού και αμέσως μετά ακολούθησε έντονη βροχή περίπου για 2 ώρες. Η μικρή διάρκεια της χαλαζόπτωσης δεν προξένησε καμιά  ζημιά σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως είχε τοπικό χαρακτήρα στην περιοχή των φυλακών Τρικάλων.  

Κωστής Παλαμάς

Posted by Bavouras | | Posted in


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν 70 χρόνια

 Στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 έφυγε από την ζωή ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και Πνευματικούς δημιουργούς του Νεώτερου Ελληνισμού.
 Γεννηθηκε τον Ιανουάριο του 1859 στην Πάτρα, αλλά με Μεσολογγίτικη καταγωγή.
Ο  Κωστής Παλαμάς με το δημιουργικό του Πνεύμα υπήρξε πάντα παρών στις Αγωνίες και τους Αγώνες του Ελληνικού λαού, από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνος ως το πρώτο μισό του 20 αιώνα.
Την εποχή των μεγάλων οραμάτων για τον Ελλαδικό Ελληνισμό και πολιτισμό.
Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ο Κωστής Παλαμάς μαζί με άλλους Έλληνες πνευματικούς ανθρώπους προσυπέγραψε την έκκληση των Ελλήνων διανοουμένων προς τους διανοούμενους ολόκληρου του κόσμου, με την οποία  καυτηριάζονταν η κακόβουλη ιταλική επίθεση και διέγειρε την παγκόσμια κοινή γνώμη σε επανάσταση συνειδήσεων για έναν νέο κοινό πνευματικό Μαραθώνα.
Πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου έπειτα από σοβαρή ασθένεια 40 ημερών μετά το θάνατο της συζύγου του (τον οποίο δεν είχε πληροφορηθεί επειδή και η δική του υγεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση).
Η πάνδημη κηδεία του έμεινε ιστορική.
Χιλιάδες κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο μπροστά στους έκπληκτους Γερμανούς κατακτητές.

Άρση ασυλίας για Ταμήλο

Posted by Bavouras | | Posted in , , ,




 Ο Μ. Ταμήλος κατηγορείται για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών

Προτείνεται άρση ασυλίας για Ταμήλο και Κυριαζίδη
Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου και Δημήτρη Κυριαζίδη αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Μ. Ταμήλος κατηγορείται για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών σε υπαλλήλους του δήμου Τρικάλων κατά την διάρκεια της δημαρχίας του ενώ ο Δ. Κυριαζίδης για ψευδή καταμήνυση.

πηγή:ΑΠΕ

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ