Headlines
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή 11 Μαΐου 2014
από τον Trik

Το μυστικό της μακροζωίας των Τρικαλινών

Πολλοί Τρικαλινοί τον τελευταίο καιρό φεύγουν πάνω από  την ηλικία των 100 χρόνων

Πρόκειται για  ανθρώπους μεγάλης μακροβιότητας που ξεπερνούν τα 100 χρόνια και πλησιάζουν έως και τα 115.
Oι υπεραιωνόβιοι Τρικαλινοί παραμένουν ακμαίοι και σφύζουν από ενεργητικότητα μέχρι και τη τελευταία στιγμή πριν φύγουν.
 Αυτό που ισχυρίζονται άνθρωποι που βρίσκονται


γύρω από τους υπεραιωνόβιους είναι ότι πρώτα απ΄όλα έχουν απομακρύνει από πάνω τους το άγχος και το στρες.
Είναι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι θα πει «καναπές» και «καθισιό», δεν καπνίζουν, έχουν χιούμορ, αποφεύγουν τα περιττά κιλά, και τα δύσκολα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν με στωικότητα και σαν αφορμή για να κάνουν κάτι καινούργιο.
Μεγάλη σημασία έχει και διατροφή τους η οποία είναι πλούσια σε λαχανικά και  φρούτα, ειδικά τα ξυνόμηλα Καλαμπάκας τα οποία φημίζονται για τις οξειδωτικές τους ιδιότητες.
Επίσης, τα κρεμμύδια των Τρικάλων και ειδικότερα τα φημισμένα κρεμμύδια του Παλαιομόναστηρου συμβάλλουν στην μακροζωία και στην καλή υγεία.
 Ένα ιδιαίτερο διατροφικό προϊόν που συμβάλει στη μακροζωία είναι το Τρικαλινό μέλι που παράγεται στο ελατόδασος του Περτουλίου και στο πευκόδασος του Κόζιακα και στα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου.
Επιπλέον, κατά τους ειδικούς στην μακροζωία και στην καλή υγεία συμβάλει το κατσικίσιο γάλα το οποίο παράγεται κατά κόρον στα Τρίκαλα και η τρικαλινή φέτα και το γιαούρτι το οποίο είναι φημισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και τέλος η συντροφικότητα που στην περιφέρεια και σε ανθρώπους προηγούμενων γενιών διατηρείται ακόμη και είναι πολύ ακμαία.

Τρικαλινά νέα
από Trik στις 9:46 π.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Το μυστικό της μακροζωίας των Τρικαλινών"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ