Headlines
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
από τον Trik

Εκατοντάδες Τρικαλινοί συνταξιούχοι στα Κάγκελα

Είδαν τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται
Πριν ακόμη μεταφερθούν όλες οι κάλπες από τα εκλογικά τμήματα των ευρωεκλογών, όπου εκατοντάδες συνταξιούχοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα η  δικοματική κυβέρνηση τους επιφύλαξε μια ακόμη αναξιοπιστία και μια ακόμη μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων ότι δε θα θιχτούν οι συντάξεις.
 Εκατοντάδες συνταξιούχοι από προχθές 30/5/2014 (πέντε μέρες μετά τις εκλογές) στα Τρίκαλα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα είδαν τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται!
Κυριολεκτικά να εξαφανίζονται από


την περικοπή του ΕΚΑΣ και όχι μόνο.
Αλλά και από την κατακράτηση του ¼ του ποσού της σύνταξης τους (χωρίς ΕΚΑΣ), του ποσού εξόφλησης που ελάμβαναν για πέντε μήνες ως ΕΚΑΣ
Δηλαδή, μια σύνταξη 800 ευρώ χωρίς το ΕΚΑΣ έφτασε στις 550 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια (τα οποία δεν διευκρινίζονται πλήρως και διαπιστώνεται σωρεία λαθών).
Αλλά και από τις 550 ευρώ της κουτσουρεμένης σύνταξή τους, κατακρατούν από 150-200 ευρώ για να εξοφλήσουν το ποσό του ΕΚΑΣ που ελάμβαναν για 5 μήνες  για όσο καιρό θα χρειαστεί  θα λαμβάνουν ως σύνταξη από 300- 400 ευρώ.
Ποσό σύνταξης που δε φτάνει ούτε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλων υποχρεώσεων που εκρεμμούν και έχουν προγραμματήσει μπροστά τους.
Σκεφτείτε, όπως έλεγαν πολλοί αγανακτισμένοι συνταξιούχοι εμάς που παίρνουμε  λιγότερο από 600 ευρώ σύνταξη.

 Με 200 και 300 ευρώ σύνταξη που απομένει με αυτή την απάνθρωπη ρύθμιση και τον επικείμενο χειμώνα που έρχεται σε δύο μήνες είμαστε στα κάγκελα και έτοιμοι να πηδήξουμε στο κενό.

Τρικαλινά νέα
από Trik στις 4:11 μ.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Εκατοντάδες Τρικαλινοί συνταξιούχοι στα Κάγκελα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.